Szálláshelyek
 Videó utazás
  Taxikereső
 
Olcsó Ausztriai Fizetővendéglátóhely >Tovább
Olcsó Ausztriai Fizetővendéglátó-hely: 6011 FT - tól

Családi panzió Raggal községben. Parkolás a szálláshely mellett. Üzlet 5m. Síelés 500m.

Szálláshely Száma: 3939

Olcsó Bulgáriai Fizetővendéglátó-hely >Tovább
Olcsó Bulgáriai Fizetővendéglátó-hely: 1895 FT - tól

Szállás családi panzióban a síközpontban. A panzióban van taverna kandallóval, fedett kerti kandalló. Transzfér a síközpontokba. Parkoló. Üzlet 500m. Busz 300m. Vonat (állomás Bansko) 5km. Repülőtér (Sofia) 90km. Dobrinište - központ.

Szálláshely Száma: 16308

Olcsó Csehországi Fizetővendéglátóhely
Olcsó Csehországi Fizetővendéglátó-hely: 3742 FT - tól
Szállás apartmanházban hegyi környezetben a helység szélén. Tűzrakóhely, kerti grill, homokozó. Néhány apartmanban internet-csatlakozás. Babaágy igénylésére lehetőség. Parkolás a szálláshely mellett. Üzlet 500m. Étterem 300m. Busz 800m. Vonat (állomás Josefův Důl) 800m. Josefův Důl - központ 800m.
Szálláshely Száma: 18800

Olcsó Franciaországi Szálloda >Tovább
Olcsó Franciaországi Szálloda: 12974 FT - tól

Szálloda községben. A szállodában van étterem, bár, társalgó TV-vel. Nemdohányzó szálláshely. Transzfér a síközpontokba ingyen. Parkoló - nyilvános. Busz 200m. Vonat 200m. Villard-de-Lans - központ.

Szálláshely Száma: 18648

Olcsó Horvátországi Szálloda >Tovább
Olcsó Horvátországi Szálloda: 5109 FT - tól
Panzió 4km a tótól. A panzióban / területen található étterem, terasz. Közvetítés: turistikai kirándulások, vadászat, rafting. Parkoló - őrzött, ingyenes. Busz 500m. Vonat 7km. Drežnik Grad - központ 1km.
Szálláshely Száma: 6387

Olcsó Lengyelországi Szálloda
Olcsó Lengyelországi Szálloda: 2475 FT - tól

Panzió az üdülőterületen. A panzióban / területen található étkezde, társalgó TV-vel, rádió, gyorsforraló, tűzrakóhely, hinták, sportpálya hálóval, asztalitenisz. Parkoló - nem őrzött, ingyenes. Busz 200m. Zakopane - központ 4km.

Szálláshely Száma: 16514

 
Olcsó Olaszországi Szálloda >Tovább
Olcsó Olaszországi Szálloda : 6741 FT - tól
Hegyi szálloda a sífelvonónál (200m) erdős környezetben. A szállodában / területen található étterem, bár, internet-csatlakozás, szárító, sí-megőrző és szerviz, sí és sícipök kolcsönzése, snowboard-kölcsönző, szauna komplexum (finn szauna, gözös szauna, köszauna, medence ellenárral, vízimasszázs medence, fitnessz-sarok, bár), fedett kerti grill.
Szálláshely Száma: 18924

 
Olcsó Romániai Fizetővendéglátóhely >Tovább
Olcsó Romániai Fizetővendéglátó-hely: 6395 FT - tól

Szállás családi panzióban községben. Kert, kerti pihenőhely, kerti grill. Parkolás a szálláshely mellett. Üzlet 300m. Étterem 3km. Busz 3km. Bran - központ 3km.

Szálláshely Száma: 18806

 
Olcsó Szlovákiai Vendégház >Tovább
Olcsó Szlovákiai Vendégház: 2935 FT - tól

Víkendház üdülőtelepen. Kerti pihenőhely, kerti grill, tűzrakóhely. Villanyfűtés. Felár az elhasznált elektromos energiáért 30 kW/nap felett. Parkolás a szálláshely mellett. Üzlet 2.5km. Étterem 100m. Busz 2.5km. Vonat (állomás Banská Bystrica) 25km.

Szálláshely Száma: 4725

Látnivalók

Magyarország, Pásztó:

Története. Az ősidők óta lakott hely a honfoglalás utána fejedelmi, majd a királyi család birtokába került. A XII. század legelején bencés monostor létesült itt, amelyet hamarosan követett a plébániatemplom építése. A bencések által elhagyott monostorba 1290-ben III. Béla cisztercita szerzeteseket telepített, akik később megnagyobbították, átépítették a kolostort. A település 1265-ben a Rátót nemzetség birtokába került, akik hamarosan felépítették temetkező kápolnájukat, 1298-ban már vásártartási jogot szereztek a településnek. A kereskedelem fejlődése mezővárosi átalakulást indított el. A fejlődő település földesura, Tari Lőrinc 1407-ben Zsigmond királytól városi kíváltságlevelet szerzett az oppidum (mezőváros) lakóinak. A török időkben a település többször cserélt gazdát, elpusztult. Később fokozatos fejlődésen ment keresztül.
Híres szülötte Csohány Kálmán Munkácsy-díjas festő, grafikus (1925-1981).

Szent Lőrinc-plébániatemplom. A templom román-gótikus-barokk stíluselemeket visel. A XII. századból való déli falának ablaka, a XIII. században román stílusban épült a torony alsó szintje és a keresztboltozatos toronyalja. A XIV. században épült a déli oldalon átló gótikus kápolna, mérműves ablakokkal, a XVIII. században előbb megépült a barokk torony, majd a szentély és a barokk mellékhajó. A templom külsejét a román faragványokkal ékes torony határozza meg. A hajó és az egész templombelső barokkos, ugyanígy a fő- és mellékoltárok. A főoltárkép Johann Zickler műve: Szent Lőrinc vértanúsága. A déli oldalon levő gótikus sugárboltozatú kápolnában a Ráthótí család címerével díszített kettős ülőfülke.

Hatszögletű kápolna (a plébániatemplom északi oldalán). Román stílusú építmény a XIII. századból. A Ráthóti család temetkezési helyének készült, kétszintes, hatszögletű építmény. Az alsó eredeti térben kőfaragványok, a felső tömeg és térhatásában az eredetit megközelíteni próbáló, de modern anyagokból készült, rekonstruált helyiségekben egyházművészeti kiállítás van (kétszintes ereklyetartó, miseruhák, kelyhek láthatók itt.

Oskolamesteri ház a tanításnak is helyt adott. A XV. században épült, eredeti gótikus stílusban. Amely nemcsak építészetileg, hanem berendezésére, használati tárgyaira is tekintve kívánja bemutatni a XV-XVI. századi mezővárosi polgár házát. A rekonstrukció részben az építészetileg feltárt maradványok, részben más területek emlékanyaga, korabeli ábrázolások alapján készült. Oromzatos, görgetegekből rakott falú, kő keretes ajtóval, ablakkal ellátott középkori épület. Konyhájának berendezése híven tükrözi az eredeti elrendezést. A szoba - ahol a tanítás is folyt - berendezését korabeli másolatokból ábrázolásokból állították helyre. A kamra érdekességei a föld alatti vermek. A ház alatti gótikus pincében a város és általában a középkor szóló művelődésének emlékeit mutatják be.

Zsigmond király szobra. Az érdekes, modern felfogású szobrot 1987-ben, a városi kiváltságokat adó király jubileumi évében állították fel. Kő Pál alkotása.

Üveghuta. A XII. századi bencés monostor műhelyépületének látványa - három kemence alapfalait tárták fel -Európában egyedülálló emlék. Az üveghuta alapfalait, illetve a kemencék üveg-makettját mutatják be 1989-től.

Kolostor-romkert. A védett műemlékegyüttesbe tartozó téren az 1717-ben visszatelepedő szerzetesek építették fel újra barokk stílusban rendházukat. Egyemeletes, egyszerű homlokzatú épületet. Előtte romkert, ahol bemutatják a XI. század legvégén épült háromhajós templom - egyenes záródású főszentély, két félköríves mellékszentély - és a hozzá U alakban csatlakozó kolostor alapfalait. A romok a XV. századi gótikus átépítést is jól szemléltetik.

Hasznosi vár. A mátrai út baloldalán, a városhoz csatlakozó Hasznos falu határában, a Gombás-tető oldalában emelkednek a vár jelentős romjai. Az 1300-as évek elején keletkezett, a Ráthóti család építette. A török háborúk korában többször gazdát cserél, elpusztul, igazi jelentőségre szert nem tesz. Az egykori palota több méter magas romjai állnak, egy ötszögű öregtorony és egy négyzet alaprajzú torony maradványai vehetők ki.
  Ingyen megrendelhető holmik
  A tanulás kezdetei az óvodában

Üzenetküldés: szallasok[kukac]gmail[pont]com